ROEF Rooftop Festival Amsterdam Hotel Jakarta

Hotel Jakarta

Vrijdag 7 juni

Bumbu, Indische roots & beats

Bumbu is een zwoele Indische zomernacht bij Hotel Jakarta Amsterdam. En hoe! DJ Sekan is a funky crate-digger, met als USP Indonesië. Met zijn label Jiwa Jiwa stort hij zich de beste Indonesische disco, soul en boogie. Met daarnaast levende legende Rob Manga wordt dit pure guna guna, oftewel: Indische magic! (Psst… zit je niet helemaal lekker in je DJ-kennis, check dan even de pro’s uit de scene en je komt sowieso.) Beeldend kunst-talent Toto Blaauw toont zijn kunst, geïnspireerd op Indonesische landschappen. Toto? Die ook in Tate Modern in Londen stond? Ja, die!

Bumbu komt van boemboe: de kruidenbasis van ieder Indisch gerecht. Deze boemboe vindt een thuis bij meer dan een miljoen Nederlanders, die net als naamgever Alexander van der Meer, Indische roots hebben. Kennis over deze roots dreigt te verdwijnen met de eerste generatie, merkt hij. Hallo Hotel Jakarta, dansen zul je!

Hotel Jakarta Amsterdam by WestCord

Op de punt van het Java-eiland is een (pretty spectacular!) energieneutraal 4-sterrenhotel verrezen. Waar vroeger de lijndienst vertrok naar Jakarta, ligt nu een groene oase in het centrum van Amsterdam. ROEF neemt met Bumbu voor één avond Skybar Malabar over. Denk: cocktails, achtste verdieping, glazen punt en panoramisch uitzicht over het IJ én de stad.

Toegegeven. We smokkelen een beetje, want je staat hier niet óp maar onder een hele toffe rooftop. Tof omdat het dak van Hotel Jakarta super duurzaam is. Het vangt regenwater op voor het besproeien van de binnentuin en het verzamelt zonne-energie voor de verwarming van het douchewater. In het centrale atrium is een openbare, subtropische tuin gerealiseerd in samenwerking met Hortus Botanicus Amsterdam. Metershoge palmen, bananenbomen, klimplanten, gemberbloemen en allerlei andere flora. Dat is nog eens lekker binnenkomen.

Tijdens ROEF kun je je aansluiten bij een tour door het bijzondere, duurzame pand; startpunt in de Malabar.

Adres: Javakade 766, 1019 SH Amsterdam

ROEF locaties vrijdag