ROEF Rooftop Festival Amsterdam Vondel Disco

NEMO Science Museum

Zaterdag 8 juni

Silent Disco

Yasss. Vondel Disco (oftewel de godfather van silent disco festivals) doet een wel heel lekkere ROEF take-over. Silent disco op het dak! Al 5 jaar organiseert Vondel Disco de gezelligste silent disco van Amsterdam met hete hitjes en alle handjes in de lucht. Way back zijn ze gestart in de Vondeltuin en het succes (lees: immer uitverkocht) is sindsdien niet meer gestopt. Vondel Disco reist van hot naar her en strijkt speciaal voor ROEF neer op het dak van NEMO Science Museum.

NEMO Science Museum

Een iconisch gebouw met idem dak. De Italiaanse architect Renzo Piano had met het dak van het gebouw een Mediterraans stadsplein voor ogen. En inderdaad, als je erop staat voelt het als een piazza waar vanalles gebeurt. Je vindt er de openluchttentoonstelling Energetica over zon, wind, waterkracht en duurzame energie en met zelf bedienbare sculpturen.

Rainbar

Midden op het dak van Nemo staat de Rainbar: de enige bar ter wereld waar het binnen regent. Ontdek én proef de waarde van van regen. Trek een regenjas van het haakje, want Happy Shower = Happy Hour! Wanneer het regent, drink jij Rainbeer, bier gemaakt van regenwater.

Het regent vaker heel hard in Nederland. Als we niets doen lopen de steden over en worden we kleddernat. Hoe kunnen we het regenwater opvangen en gebruiken? De Rainbar is door ROEF ontwikkeld voor voor Amsterdam Rainproof, Water Sensitive Rotterdam en Waterschap Amstel, Gooi en Vecht.

Adres: Oosterdok 2, 1011 VX Amsterdam

ROEF locaties zaterdag