ROEF Rooftop Festival Amsterdam

Smart Roof 2.0

Zaterdag 8 juni | 15:00 – 15:30 uur

Ontmoet het slimste dak van de stad!

Het slimste dak van Amsterdam ligt op het Marineterrein, vlak naast het Scheepvaartmuseum. Hier zal Joris Voeten van Urban Roofscapes laten zien wat de bolleboos onder de daken aan informatie ophaalt en welk groot effect slimme regenwaterberging heeft op de biodiversiteit op het dak.

Urban Roofscapes verbetert de ontwikkeling van toekomstbestendige steden door al het goede van de natuur op stedelijke daken te realiseren. Steden worden momenteel geconfronteerd met uitdagingen zoals het stedelijk hitte-effect, klimaatverandering, overstromingen in de zomerregen, verslechterde luchtkwaliteit en vermindering van groene ruimte. Al deze hebben direct invloed op de gezondheid van mensen en leiden tot een verminderde kwaliteit van leven. Toekomstige steden zouden zich moeten ontwikkelen om steeds meer te functioneren als ecosystemen.

Adres: Kattenburgerstraat 5.
Ga naar Kattenburgerstraat 5, vlak naast het Scheepvaartmuseum. Ga onder het poortgebouw door het binnenterrein op. Daar verzamelen we bij de fontein op het grasveld.