ROEF Rooftop Festival Amsterdam

Waarom

ROEF brengt de stad in beweging: van dak naar daklandschap. Er zijn redenen genoeg om je ogen te openen en het dak op te gaan want…

Slechts 2% van de daken is in gebruik

Maar 1% van de platte daken is begroeid

In de stad wordt het steeds drukker

Meer groen is van belang bij een extremer klimaat

Daarom toont ROEF de torenhoge potentie van de stad, nét boven ons hoofd. Het onontgonnen daklandschap van Amsterdam is maar liefst 12 km² groot. Ruim 25 keer zo groot als het Vondelpark.

Geen dak onbenut

Benutte daken bieden kansen bij klimaatadaptatie, duurzame energiebehoefte én drukte in de stad. Groene daken dragen zelfs bij aan behoud en herstel van biodiversiteit, betere luchtkwaliteit, isolatie, hittebestendigheid, geluidsdemping en 60 tot 80% meer regenopvang.

Bovendien is deze ruimte de uitgelezen plek voor ontspanning: dakparken, groene terrassen, openbare voedseltuinen en andere publieke ruimte.

ROEF Rooftop Festival Amsterdam

Het hoogste festival van Amsterdam

ROEF laat (onder andere) met het jaarlijkse Rooftop Festival zien wat het daklandschap van Amsterdam te bieden heeft en waar de kansen liggen. Met meer bewustwording bij bewoners én het verbinden en faciliteren van verschillende stakeholders, draagt ROEF bij aan de transformatie van het daklandschap van Amsterdam.

In de vier jaar dat ROEF bestaat, zijn er positieve ontwikkelingen op grote hoogte. Er zijn groene daken én superduurzame, innovatieve daken bijgekomen. Veel van deze locaties zijn nu onderdeel van de ROEF line-up en kun je van dichtbij bewonderen. De toekomst van het Amsterdamse daklandschap volgens ROEF? Het grootste publieke rooftop park van Nederland, waar je via luchtbruggen van dak, naar dak, naar dak wandelt!

Foto boven: World of Me Marie
Foto midden: Niki Boomkens