ROEF Rooftop Festival Amsterdam

Organisatie

ROEF wordt georganiseerd door:

Stichting Stadvinderij
Kvk 78570743
Overhoeksplein 2A-lab
1031KS Amsterdam

ROEF is sinds 2016 een initiatief van Remco Moen Marcar, Eva Braaksma (Frank Lee), Alexander van der Meer (Programmeursgilde), Cathelijn de Reede (Springtide Studio’s) en Jesse Jörg (We The City). Bekijk hieronder wat ze nog meer (samen) doen en op welk dak je ze regelmatig kunt high fiven.

Remco Moen Marcar

Projectleider met een (immer positieve) blik op de horizon. Samen met Eva startte hij Frank Lee, bureau voor maatschappelijke activatie. Frank Lee heeft de Rainbar onder zijn vleugels. Met hoogvlieger Jesse organiseert hij Brigades op de Ceuvel. Het dak met de mooiste herinneringen ligt wat hem betreft boven op de A’DAM Toren: hier vroeg hij zijn vrouw ten huwelijk en hij organiseerde er samen met het ROEF team de rooftop camping.

Alexander van der Meer

Cultureel programmeur die met gemak 100 ballen in de lucht houdt. Alex is een van de founders van Programmeursgilde, een vakvereniging voor culturele programmamakers, en stond aan de basis van Volkshotel en Roest. Je komt z’n programmeurskills onder andere tegen in de verschillende stadsdelen tijdens 24H Amsterdam. Volkshotel is z’n vertrouwde nest, dus voor een high five kun je ‘m daar het beste spotten.

Cathelijn de Reede

Als je hier bent beland, heb je vast weleens van ROEF gehoord. Mooi. Cathelijn houdt zich namelijk onder andere bezig met de communicatie, pr en conceptontwikkeling. Met Springtide Studios creëert ze ‘positive impact’ campagnes, evenementen en communicatie voor eigen initiatieven en opdrachtgevers. En illustraties on the side. Een greep: Buurtgids, True Fashion Collective, BankjesCollectief, Lola Lik en Uno. Hopp is haar groene favoriet van het Amsterdamse daklandschap.

Eva Braaksma

Designer en art director met oog voor paradijsvogels. Runt samen met Remco Frank Lee en is founder van Didly Design. Vind je dat ROEF er tof uitziet? Met veel duurzame en sociale projecten in haar portfolio zorgt Eva naast ROEF en de Rainbar dat ook o.a. De Dakdokters, HOBU, Tree Fest en Buurtgids er lekker uitzien. Lievelingsdak? Zoku + zon + witbier.

Jesse Jörg

ROEF initiatiefnemer (way back!) en creatief stadmaker vol goede ideeën. Ook dol op vreemde vogels. Jesse is oprichter van WeTheCity en stichting WeThePeople. Andere projecten, heb je even? Oké, een kleine greep dan: HOBU, BankjesCollectief, Boiling en Lola Lik. Je kan ‘m regelmatig high fiven op het dak van Volkshotel.

Foto: IAMKAT