ROEF-Idfa-Meets-NEMO-001

DAKBIOS BIJ NEMO

19.08 + 20.08

ROEF en NEMO openen een zomerse buitenbioscoop op het dak van het Science Museum. Op vrijdag 19 augustus toont IDFA Meets de docu Acasã, My Home. Op zaterdag 20 augustus zorgt Cinetree voor een zwoele zomeravond met de energieke film Shabu.

Tickets vanaf €10 (vrijdag inclusief een drankje). Dus sit back and relax… op een van de mooiste daken van de stad.

18.30 uur – Dak open
20.15 uur – Live muziek
21.00 uur – Start voorprogramma
21.30 uur – Start film
22.45 uur – Einde film

Over NEMO

Het dak van NEMO Science Museum is het hoogste stadsplein van Nederland. Je vindt er de openluchttentoonstelling Energetica, een groot buitenterras en een restaurant: allemaal met een fantastisch uitzicht over Amsterdam.

IDFA Meets: Acasa My Home

vrijdagavond 19 augustus | 18:30 uur

Acasã, My Home

Vrijdagavond neem je plaats op het dak voor de documentaire Acasã, My Home. Gică bouwde een hut midden in de wildernis van een groot natuurpark vlak buiten Boekarest. Hij kreeg daar met zijn vrouw negen kinderen. Nu de overheid ambitieuze plannen heeft met dit gebied, worden ze verplicht te verhuizen naar een huurflat. De connectie tussen mens, stad en natuur wordt in deze documentaire onderzocht en bloot gelegd. Roemeens gesproken, Engels ondertiteld. Toegang vanaf 18 jaar.

Voorafgaand aan de film geniet je van een performance van de Amsterdamse singer songwriter OTION.

Idfa Meets

IDFA Meets is IDFA’s evenementenprogramma voor een nieuwe generatie documentaire kijkers. Elke keer vanaf een andere locatie, met een andere Amsterdamse partner. De rode draad? Telkens vormen de beste artistieke documentaires de basis van een open discussie. Zo deelt IDFA elke keer urgente verhalen en nieuwe perspectieven én leren we elkaar kennen aan de hand van film.

Cinetree: Shabu

zaterdagavond 20 augustus | 18:30 – 23:00 uur

Shabu

Cinetree selecteerde de zomerse film Shabu. De documentaire Shabu gaat over een jongen van 14 uit de Rotterdamse Peperklip buurt, die ervan droomt om beroemd te worden. Er wordt veel gezongen en gedanst en er zit een lekkere vaart in. Knap als je stil kan blijven zitten dus. Nederlands gesproken.

Voor de film begint geniet je van live muziek van de Worldhouse Fusion band.

Over Cinetree

Het filmplatform Cinetree is in 2014 door filmmaker en sociaal onderneemster Hanna Verboom gestart. Cinetree biedt toegang tot een selectie van de beste films en documentaires van over de hele wereld. Elke week maken de curators van Cinetree een selectie uit het enorme aanbod aan films. Deze filmliefhebbers zijn als makers, acteurs of experts actief in de filmwereld. In het aanbod van Cinetree vind je films met belangrijke thema’s, maatschappelijke relevantie en verhalen die langer bijblijven dan dat ze duren.

Partners van ROEF x NEMO 2022: