ROEF Dagpark 2023

Op 10 september 2023 organiseerden we ROEF Dagpark: Een dag, een dak, een park.

Programma

Op ons Dagpark ben je van harte welkom om de hele dag op onze prachtige grasmat te komen chillen. Maar er is meer. Plekje reserveren voor een workshop of optreden of wil je zo’n heerlijke picknickmand bestellen? We werken dit jaar met crowdfunding via Voordekunst, om zo die prachtige grasmat waar jij op kunt chillen te kunnen bekostigen. Toegang tot ons Dagpark is gratis, maar voor alle extra’s vragen we een bijdrage die direct bijdraagt aan de realisatie van het Dagpark. Win win!

Dao Yin / Tai Chi

08:30 – 10:00

Begin je dag goed met een Dao Yin / Tai Chi sessie! Geschikt voor deelnemers van alle niveaus. Vanaf €12 kun je meedoen.

Picknick + mand

10:00 – 18:00

Picknick mand ophalen voor 14:00

Het Dagpark leent zich natuurlijk perfect voor een picknick. Zelf niet sjouwen met je hapje en drankje? Bestel een picknick mand! Het enige wat jij hoeft te doen is ‘m ophalen voor 14 uur op 10 september.

Plantenmarkt

10:00 – 18:00

Planten die zijn ingezet voor verhuur, evenementen en projecten krijgen via ‘De Tuinen Van’ een tweede leven. Adopteer jij een plant? Zo maken we Amsterdam samen een klein beetje groener.

Groenburgemeester Sanne Vogel

13:00 – 13:20

Onze eigen Groenburgemeester Sanne Vogel gaat in gesprek met Philip van Traa (Leaf BV) over hoe je zelf het beste kan vergroenen in de stad.

Vrij skaten + workshop

15:00 – 18:00

Kom skaten op ons Dagpark! Je kunt skates lenen (vanaf maat 36), maar je mag natuurlijk ook zelf skates meenemen. Het skaten wordt georganiseerd door Skatedance! Als er genoeg animo is zal zij ook een workshop organiseren, anders presenteert ze een showcase. Dit bepalen we op de dag zelf, dus kom langs als je een lesje kunt gebruiken!

Workshop stekken

15:00 – 17:00

15 plekken beschikbaar, vol = vol!

Hoe stek je een plant? Wanneer moet je een plant verpotten? Welke aarde moet ik gebruiken? Antwoorden op deze vragen en nog veel meer leer je in deze actieve workshop.

Theatervoorstelling Once Upon A Roof

19:30 – 20:30

Sophie Stravens speelt theater op grote hoogte, met het dak als podium en de buitenlucht van Amsterdam als decor. In deze solovoorstelling neemt Sophie je mee in een theatrale beleving van verblijven op een dak. Hoe kan het dak haar redding worden?

Sleep Over incl. diner

9 september 20:00 – 10 september 10:00

plek voor 5×2 personen, vol = vol

Wil je jouw Dagpark-ervaring naar een nóg hoger niveau tillen? Voor een select gezelschap is het mogelijk om te blijven slapen op ons Dagpark! We verzorgen een heerlijk diner, slaapplaatsen, ontbijt en Tai Chi de volgende dag. Reserveer je plek snel!

Muziek & poezië

Hele dag

De hele dag door is er live muziek van Amsterdam Music Project: Shaggy Greys and Wynnm komen optreden in een intieme setting. Ook zal Wordbites Silent Poetry Disco met koptelefoons je al wandelend door het park poëzie influisteren.

RAINBAR

Hele dag

Trek een regenjas van het haakje, want Heavy Shower = Happy Hour! Wanneer het regent, drink jij bier gemaakt van regenwater. Zo ervaar én proef je de waarde van regenwater. Hoe kunnen we regenwater benutten en een stad rainproof maken?

Over ROEF

ROEF toont de torenhoge potentie van de stad. Benutte daken bieden kansen bij klimaatadaptatie, duurzame energiebehoefte én drukte in de stad. Wist je dat het onontgonnen Amsterdamse daklandschap maar liefst 12 km² groot is? Dat is ruim 25 keer zo groot als het Vondelpark. De toekomst van het Amsterdamse daklandschap volgens ROEF? Het grootste publieke rooftop park van Nederland, waar je via luchtbruggen van dak, naar dak, naar dak wandelt! Wandel je mee de toekomst in?

Lees hier meer over ROEF.

Houd me op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van ROEF? Volg de socials en meld je hieronder aan.