ROEF-Marc-Deurloo-klein

ROEF Expeditie

03.09.22 | 17:00 – 23:00 uur
+ Afterparty | 23:00 – 03:00 uur

ROEF Expeditie

03.09.22 | 17:00 – 23:00 uur
+ Afterparty | 23:00 – 03:00 uur

Ga je mee op expeditie langs de zes tofste daken van Amsterdam Centrum en Oost? Met een ROEF expeditie ticket ben je vrij om te hoppen van dak naar dak. Op elk dak is hoogstaand programma: van live muziek en karaoke tot silent disco. Tussendoor vind je inspiratie in spoken word, een duurzame pubquiz, tastings en meer. En dan hebben we het nog niet eens over de relaxte sfeer en mooie uitzichten. Er is geen vaste route, dus ga er lekker op uit.

Trouwens, het is handig om op de fiets te komen, maar lopend kom je ook een heel eind. De minimum leeftijd voor de ROEF Expeditie is 18 jaar.

Locaties & Programma

ROEF-Amsterdam-Rooftop-Festival-ZOKU-001

Foto: ZOKU Amsterdam

ZOKU

Zoku heeft een van de mooiste daken van de stad en mag niet ontbreken bij de ROEF Expeditie. Op de bovenste verdieping van het pand vind je de welbekende kas vol planten met aan beide zijden groene dakterrassen. Een dakterras verder (achter het relaxte café) sta je oog in oog met de Magere Brug.

PROGRAMMA @ ZOKU

Bij zo’n mooie locatie past finger-licking-lekker programma. Jason Tjon Affo, awardwinnend kookboekauteur, verzorgt drie mini-tastings en vertelt je alles over vegan soul food en zijn superkleurrijke en inspirerende kookboeken. De inschrijving voor deze tasting is vol.

Blijf daarna hangen of fiets er speciaal voor om, want er is heerlijke live muziek van Krusty Fondant uit Lissabon (thanks, Amsterdam Music Project). Krusty Fondant is een collectief van muzikanten uit alle windstreken. En dat hoor je: ze vermengen Afrobeat, Sahel Rock, Turkse tunes met Jazz, Funk, Hiphop en elektronische muziek. Zo, nu jij weer.

Foto: Capital C

Capital C

Deze locatie is een (regelmatig) bezoekje waard. Op de plek waar ooit diamanten werden verhandeld, vind je nu een creatieve hub met imposante lichtkoepel als dak. Deze koepel is niet alleen prachtig, maar heeft ook geïntegreerde zonnecellen die energie opwekken en het zorgt year round voor de perfecte temperatuur. Het groene dak ernaast fungeert als een regenwaterbuffer en verhoogt de biodiversiteit, filtert fijnstof uit de lucht en houdt CO2 vast.

PROGRAMMA @ CAPITAL C

Eind van de middag presenteert ROEF samen met enkele ‘dakresidents’ en partners een terugblik op het mooie Dakseizoen van 2022. En minstens zo interessant: een vooruitblik op het jaar 2025. Benieuwd wat ROEF in petto heeft? Kom en proost met ons op de hoogtepunten en vergezichten.

Daarna is er een sessie rondom het European Creative Rooftop Network waar ROEF mede-initiatiefnemer van is. Meer info volgt.

Of je stapt binnen bij de laagdrempelige wetenschappelijk pubquiz van onder leiding van Fred Glimlach. Er zijn meerdere rondes dus haak aan! Alle weetjes mede mogelijk gemaakt door de UVA.

Het Braziliaanse ritme van Roda Da Holanda laat Capital C bruisen. Bij Roda da Holanda ga je op in de opzwepende ritmes en melancholische klanken van de samba. Live muziek in een intieme setting: de muzikanten zitten aan tafel en het publiek verzamelt zich eromheen. Je kan niets anders dan meedoen. Dansen, lachen, zingen, whatever. Voor je het weet sta je midden in de muziek… en bén jij de muziek.

Tussendoor geniet je van de tunes van DJ Gatinha.

ROEF-Marc-Deurloo-klein-2

Foto: Marc Deurloo

Volkshotel Badplaats

Bovenop het immer bruisende Volkshotel is alles zen. Er staan hottubs en sauna’s voor je klaar. Meestal alleen binnen handbereik van hotelgasten en broedplaats geluksvogels, maar nu ook voor iedereen op ROEF expeditie. Met lekker uitzicht, bar en kleedkamer. Dus vergeet je zwemkleding niet.

PROGRAMMA @ BADPLAATS

Vanuit de hottub of vanaf de bar aanschouw je een mooi programma over de veranderende stad. Benjamin Fro – geëngageerd dichter, muzikant en MC – gaat met zijn favoriete dichters in gesprek. Samen met Tijdelijke Toon, Jan Modaal en Gaia Willemars presenteert Benjamin een blik op de stad, verwoord door dichters. Wat zouden zij willen veranderen? Waar liggen kansen?

Ga mee naar boven

ROEF-Amsterdam-Rooftop-Festival-Tom-Baas-001-01

Foto: Tom Baas

The Student Hotel (City)

Bij The Student Hotel heb je een ver-ver-vergezicht van jewelste. Als onderdeel van de ROEF expeditie mag je namelijk stijgen tot de 13e(!) verdieping. Bij de co-working ruimte loopt een balkon (bijna) helemaal rondom. Laat je trouwens niet misleiden door de naam: naast een hotel is The Student Hotel ook een ware hub voor co-living en co-working voor creatievelingen, studenten, locals en reizigers.

PROGRAMMA @ THE STUDENT HOTEL

Voorheen de boardroom van The Student Hotel… nu een plek om jouw stem eens flink te laten horen. Laat je verrassen, overtuigen en meevoeren door de extravagante Erin Tasmania en Dynno Dada. Zing de sterren voor de hemel – je bevindt je tenslotte al op grote hoogte – of schreeuw de longen uit je lijf in de pop-up karaokebar. Geniet hoe dan ook van het uitzicht.

ROEF-Gapp-foto-Gapp-001

Foto: GAPP

GAPP

GAPP is de groene biertuin op het dak van Hotel Casa, vlakbij het Amstelstation en de Ringdijk. Hoog boven de bruisende stad heb je écht een prachtig uitzicht, aangevuld door een bierkaart waar je U tegen zegt. Of gap, dat mag ook. Hoe dan ook, neem al je gappies mee naar het groen op de 8ste verdieping. Drankje, comfort food… wat wil je nog meer? Nou bijvoorbeeld… live muziek? Tuurlijk. En meer.

PROGRAMMA @ GAPP

Begin van de avond staat in het teken van de fascinerende wereld van microben in ons eigen lichaam. Jawel. Moritz, oprichter van Sauercrowd – hét merk voor gefermenteerde producten – geeft een workshop fermenteren. Waarom fermenteren? Het is lekker, gezond en zorgt ervoor dat je groentes extra lang kunt bewaren. De inschrijving voor deze workshop is vol.

Er is live muziek van Shaggy Greys (and friends): de band van Dean Medina, initiatiefnemer van Amsterdam Music Project en inmiddels hofleverancier van live muziek tijdens de ROEF expedities. Zelf omschrijft hij het als een ‘high energy mix of folk-rock-reggae, with a touch of soul and lots of groove’ en dat klinkt helemaal goed, toch?

ROEF-Amsterdam-Rooftop-Festival-marvin-duiker-001-01

Foto: Marvin Duiker

Spaces Amstel

Dat Spaces (co)working op niveau aanbiedt is wel bekend, maar wist je dat er op het pand vlakbij de Amstel een dakterras op je wacht? Loop via het lichte atrium (hoi, dak met zonnepanelen!) naar de liften en stijg op. Uitzicht, check. Let’s dance.

PROGRAMMA @ SPACES

Op het grote dakterras van Spaces gaan we los in de silent disco. Dansen op het dak. Dat móet je gewoon meemaken…

van dak naar dak naar dak

Partners van de ROEF expeditie 2022: