ROEF Dakseizoen 2022

In 2022 organiseerden we het ROEF Dakseizoen.

ga je mee naar boven?

10.06
Rooftop Symposium

Het dak ligt voor het grijpen, maar hoe zorgen we de hoogste maatschappelijke waarde? En aan wie is dat eigenlijk? Rooftop Revolution presenteert: de “slag” om het dak. Inspirerende voorbeelden en inhoudelijke discussies, speciaal voor professionals. ROEF is trotse partner van het symposium.

11.06 – 18.06
HOLLAND FESTIVAL IN POP-UP DAKKAS

ROEF brengt het Holland Festival naar boven: een kale hoogvlakte bovenop Q-Park Westergasfabriek krijgt tijdelijk een levendige dakkas met inspirerend programma. Zo bouwen o.a. boer en maker Anne van Leeuwen en associate artist Nicolas Stemann samen met bezoekers aan het ‘Manifesto for the living in a time of extinction’.

30.06 – 17.09
RARe: KUNST OP HOOGTE

RARe staat voor ROEF Art Residency: een kunstproject op hoogte. De eerste editie ‘RARe – (dis)connect Zuidoost’ gaat in op gentrificatie. Lokale curatoren en kunstenaars presenteren vijf kunstwerken op daken in Amsterdam Zuidoost. Zij bevragen het beeld van de gentrificerende kunstenaar.

02.07 – 03.07
DANS OP DE GEVELS

WhyNot brengt dans tot leven in relatie tot de stad. Op zoek naar meer ruimte en ander perspectief vluchten dansers de hoogte in. Zij geven indrukwekkende performances en dansen langs en óp de gevels. Spring op de fiets en bekijk de korte voorstellingen. Dit is onderdeel van Julidans.

19.08 + 20.08
DAKBIOS BIJ NEMO

Bij NEMO, op het grootste dakterras van Amsterdam, zie je een weekend lang prachtige films. Op vrijdag toont IDFA Meets een artistieke documentaire. Op zaterdag programmeert ROEF samen met Cinetree het grote doek. En natuurlijk heb je beide avonden een uitzicht van jewelste.

03.09
ROEF expeditie

het hoogste festival van Amsterdam

Ga je mee het Amsterdamse daklandschap verkennen? Op grote hoogte word je verrast met karaoke, live muziek, silent disco, theater en mini-workshops. En natuurlijk prachtige uitzichten. Ga van dak naar dak naar dak!

03.09 – 04.09
HET DAK OP MET FRINGE FESTIVAL

Ga het dak op met Sophie Stravens’ Once Upon A Roof. De solovoorstelling giet een grootstedelijk thema in een theatrale beleving met vertellingen, sketches, digital soundscapes, zang en zelfs mini-colleges. Dit alles rondom ‘het dak’ als plek in een steeds drukker wordende stad.

Over ROEF

ROEF toont de torenhoge potentie van de stad. Benutte daken bieden kansen bij klimaatadaptatie, duurzame energiebehoefte én drukte in de stad. Wist je dat het onontgonnen Amsterdamse daklandschap maar liefst 12 km² groot is? Dat is ruim 25 keer zo groot als het Vondelpark. De toekomst van het Amsterdamse daklandschap volgens ROEF? Het grootste publieke rooftop park van Nederland, waar je via luchtbruggen van dak, naar dak, naar dak wandelt! Wandel je mee de toekomst in?

Lees hier meer over ROEF.

Houd me op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van ROEF? Volg de socials en meld je hieronder aan.